SRPEN v zahradě

Abych byla zcela úpřímná tak k tomuhle článků, mám absolutně málo materiálů.
Důvodu bylo několik, proč zahrada v srpnu byla opomíjená. Jedna jsme se pustili do rekonstrukce celé spodní části stodoly, dodělávali jsme příjezdovou cestu a stále jsme dodělávali na Zen domku střechu, podlahy a další věci a taky jsme na pár dní odjedli na menší dovolenou do jížních Čech, abychom si trochu od stavby pročistili hlavu.

Co se týká počásí tak srpen byl u nás ošklivý, hlavně víkendy hodně pršelo a střechu na Zen domku jsme dělali na několikrát, taky jsme měli na každý víkend objednaný na zahradu bagr a všechny víkendy v srpnu propřely, takže se práce hlavně výkopové zpozdili o měsíc a bagr dojedl až poslední týden v srpnu, kdy se konečně udělalo hezky.

Ale zpět k zahradě, něco přece se na ní v srpnu dělo. To hlavní bylo, že dozrály rajčata a ta úroda byla obrovská, většina odrůd rajčat byla menších něco jako cheery rajčata, hruškovitá apod, takže jsme to trhali a dávali hned do pusy. Urodili se i zvláštní druhy jako třeba rajče, které vypadalo jako citrón. Abych byla úpřímná o rajčata jsem v létě moc nepečovala, nestříkala jsem je ani nehnojila, sice jsem si to všechno nakoupila, ale nedostala jsem se k tomu a jsem za to ráda, rajčata nechytly plíseň nic.V srpnu jsem je ani už neodštěpovala, prostě jsem ty rajčata nechala úplně nadivoko.



V sprnu jsme sklidila záhon s cibulí, které jsem nechala po vytažení pár dní na záhonu ležet a pak jsem si je svázala a vzala domů. Sklep ještě nemáme, takže je nemám zatím kde uložit, ale mám to stejně pro denní spotřebu.




Na záhonech vylezla řepa a čínské zelí, které jsem nedávno sadila. Vyskočil pórek a objevil se i pozdní hrášek.

Sklidila jsem cukety a hokaido dýně a na kompostu mi začala dorůstat dýně. Ty staly velkým hitem u nás a máme s nimi asi tak milión fotek. Jestli bude něco TOP v září, počítám, že to budou právě dýně.




Z ovocných stromů žádná sklizeň, ty máme ještě malé, ostružina, kterou jsem zasadila na jaře vyplodila pár svých bobulí a konečně jsem sehnala zlevněné závešné květináče s kokosovou vložkou, na které jsem číhala celé léto
Hned jsem do nich ze záhonů přesadila měsíční jahody a ty mi začaly kvést a na konci srpna i plodit.

Co se týká zahradních prací, tak jediná byla sekání trávníků, jelikož hodně pršelo tak trává rychle rostla.

Z květin mi zahradě začaly nádherně kvést cínie a začaly se pomalu otevírat astry, očekávám, že v září se rozkvetou.

Snad jste si letošní léto užili a doufám, že před námi bude nádherný podzim, který by měl byl na zahradě ještě hodně plodný.



Okomentovat

LEBEDÍN. Theme by STS.