Kadibudka

No asi tak, máte koupený pozemkem nebo zahradu, na něm stojí stoletá stodola, ve které nic není. Voda na pozemku není, takže kam chodit na záchod? Do křoví?
Jako to, že se člověk den neospchuje se dá přežít, ale s tou toaletou to je trošku problém, kdyby bylo na mém muži, mu by snad do dneška stačilo křoví nebo nějaká vykopaná díra, ale my ženské potřebuje přeji jenom trochu soukromí, ještě když máte kolem sousedy a nežijete na samotě u lesa.
Takže jsme začali řešit suchý záchod neboli kadibudku.


Ono postavit nebo koupit takovou kadibudka není tak snadné, jak by se mohlo zdát. To, že bychom ji postavili sami jsme zavrhli, poté jsme přemýšleli, že bychom ji již hotovu koupili v hornachu nebo podobných obchodech, ale za ty peníze to nevypadalo tak super. Takže jsme hledali na internetu a našli jsme pár chlapíku, kteří vyrábí kadibudku.
Pokud jde o cenu záleží na materiálu a zhotovení kadibudku, cena se pohybuje od cca 3 500 - 10 000 Kč. My jsme kadibudku koupili s rozměry 90x90x200 cm, kdy spodní rám z hranolu je 8x8cm, horní z hranolu 4x4 cm. Sedák a podlaha z fošen 3 cm.  
 
Kadibudka byla velmi precizně udělaná, bylo v ní navrtáno přes 100 vrutů, žádné hřebíky, takže hezky pevná. Sedák jsme poprosili vybrousit co nejvíce do hladka, kvůli dětem.
Když jsme našli tuhle kadibuku, která nám vyhovovala nastal problém s dopravou, ale nakonec jsme to s žádnými přepravci nevezli a domluvili se s pánem, který ty kadibudky vyrábí ohledně dopravy.
Takže nám ji dovezli až na zahradu a bylo.
Pak nastala práce na asi 2 dny, než se kadibudka usadila do země. Bylo zrovna to nekonečné horské léto, kdy teploty byly pernamentně přes 30 a zem byla tak proschlá, že se v ní strašně špatlo kopala. Ale museli jsme ji usadit, takže velké díky patří mému tátovi, který se do toho pustil. Do 2/3 zakopal velký plechový sud do země. Kolem sudu dal staré betovonvé účka a jelikož byla kadibudka a celá zahrada je ve svahu, postavil k ní pár schodů také z těch uček. Lépe to jde vidět všechno na fotkách, pak následovala taková práce kolem s hlínou a podobně, jen ještě nakonec dodělal ze staré fošny male zábradlí a kadibudka stálá a ani se nehla.
 
Poté se kadibudka několikrát natřela. Nejdříve lazurovým nátěrem, který je vodou ředitelný a dobře se s ním pracuje, protože nezapáchá a po uschnutí barvou, to vše se dá koupit kdekoliv v Hornbachu nebo v Obi Vám poradí, které barvy jsou vhodné na venkovní dřevo.


 Poslední, co zbývalo dát na kadibudku nějakou "střechu", aby při silných deštěch do ní nezatékalo. Dá se použít lino, plechy nebo střešní krytinu šindel prostě to, co máte doma a zbylo vám někde. Přeci jenom je to kadibudka:-)

 Opět jedno doporučení na pána, který vyrábí kadibudky:

František Černý. Přívětice 6. 33828 p. Radnice.

Okomentovat

LEBEDÍN. Theme by STS.