Naše hledání

Když se podívám do historie našeho hledání, tak se musím pousmát.  Psal se rok 2015  a já jsem čekala Evelínu. První naše lokalita byla Vlašim a okolí Blaníku. Pak jsme si tam udělali výlet a Vlašim jako město na nás nezapůsobilo, kromě jijch nádherného zámeckého parku. A tak jsme se posunuli jinam a díky i pracovní příležitosti jsme se ocitli v okolí Slapské přehrady a tady to zašlo...To byla ta lokalita, kterou jsme hledali...Ve finále nám zbyli už poslední 3 favoriti.Všechny se nachází v blízkosti Slapské přehrady.




Většinou jsme hledání lokalit a míst spojili s výletem v okolí či jízdou na kole, abychom si z toho dne alespoň něco užili. A za to jsem moc ráda, protože jsme navštívili mnoho zajímavých míst, do kterých by nás ani nenapadlo zajet či zajít. Procestovali jsme jížní Čechy, Českou Kanadu, kde se nám také moc líbilo, poté jsme se přesunuli v hledání na Vysočinu, hledali jsme i v okolí Ždáru nad Sázavou, no poznali jsme a procestovali spoustu míst, dodnes na to máme krásné vzpomínky a já osobně to mám spojené ještě s čekáním Evelíny. Bylo to prostě období hledání...

Vzpomínka fotka na naše období hledání

Výběr lokality se postupem času měnil. Já i Ondřej pocházíme z odlišných koutů republiky. V podstatě rodiny máme na úplném konci republiky, ale z hlediska několika vazeb a našich osobních důvodu jsme museli hledat v okolí Prahy.

Asi se ptáte, kde jsme lokality hledali. Až když ne, stejně Vám to sem napíšu:-).
Drtivou většinou na internetu, strávili jsme večery pročítáním nabídek. Většinou jsme si nabídky vytiskly a o víkendu si je jeli projet a do nich si zapisovali poznámky.
Prošli jsme mnoho a mnoho lokalit, některé jsme vyloučili hned, některé máme v hlavě dodnes. V podstatě nám zbyli 3 nad kterými jsme se rozhodovali velmi vážně, v podstatě jsem se dostali do budu, kdy jsme už uvažovali a jednali s bankami o koupi. Všechny se nachází v blízkosti Slapské přehrady.


PRVNÍ VELKÝ FAVORIT

Jedním z nich byl náš první, velký favorit a dodnes kolem něho jezdíme a prohlížíme si ho. Místo bylo mimo vesnici, kolem skoro žádní sousedi, ale výhled byl naprosto nádherný. Všude se pásly krávy a chodili zde turisti, vedla zde totiž stezka. Ale byla tam obrovská nevýhoda, která konkrétně mě vadila a to, že pozemek se nachází na severní straně, od jara do podzimu tam slunce svítí, ale celou zimu tam sluneční paprsky nezasáhnou. A to je pro mne velké mínus, člověk potřebuji energii ze slunce i v zimě a když vám v mrazivých dnech nezasvítí do oken paprsek, přijde mi to hrozná škoda.
Další nevýhodou u tohohle pozemku byl hluk ze silnice, která vede k rekreační oblasti Slapské přehrady, takže v sezóně tady hučela jedna motorka za druhou.
Tuhle nabídku jsme našli na internetu a s makléřem jsme se na pozemku potkali mnohokrát, dokonce jsme byli již velmi blízko k rozhodnutí, že to vezmeme, ale nakonec jsme si od toho pozemku dali menší pauzu a už se později k němu nevrátili.Ale strávili jsme rozhodování půl roku, začali jsme v zimě a až do léta jsme sem jezdili a přemýšleli o něm...





DRUHÝ FAVORIT

Druhým našim velkých favoritem byla polosamota obklopena lesem. Krásná jižní strana, příjezdová cesta sice patřila majitelům z okolí, kteří díky smlouvě dovolovali přístup, ale nikdy tohle není jisté. Dokonce jsme viděli na našeho prvního favorita. Takže ani tady kolem nebylo nic, žádné obchody, restaurace nic. Tady jsme se také rozhodovali dlouho, na pozemku stálá chata, byl oplocen, měl inženýrské sítě, všude bylo stavební povolení i na rodinnný dům, ale chata neměla koupelnu ani záchod. Tohle byl vlastně důvod, proč jsme tohle nevzali. V bankách jsme s tím měli velké problémy, nechtěli nám dát peníze na pozemek, kde není koupelna. Naskytovala se možnost vyřešit to přes smlouvy a postavit tam koupelnu než by přišel odhadce a dokonce jsme se setkali s makléřem i majitelem a také byli velmi blízko k tomu, že to vezeme, tehdy jsme kvůli tomu strávili i hodně času v bankách, ale díky bohu, že to nevyšlo. Dnes jsem za to ráda.



TŘETÍ FAVORIT

Třetí favorit byla lokalita v krásné vesničce, která byla slepou ulici, na konci cesty se nacházel hotel  s restaurací a vyhlídka na Slapy. V okolí bylo mnoho turistických tras. Pozemek byl na louce, která se rozdělovala na parcela. Takže nic tady zatím nebylo a všechno bylo tedy v plánu (územní plán, inženýrské sítě atd.)Což byl taky důvod, proč jsme to nevzali, protože tady to bylo ještě na dlouho.
Ale moc se nám tady líbilo, dokonce jsme velikonoční víkend strávili v místním hotelu a procházeli si okolí, tady jsem taky viděla jeden z nejkrásnější západu Slunce.









Výběr lokality na začátku hledání byl zcela odlišný než jsme nakonec našli, ale vždycky jsme se stanovili pár základních bodů, kterými jsme se drželi. Chtěli jsme být hlavně obklopeni přírodou. Není to o tom, že bychom utíkali z velkoměsta, ale prostě nám tady ten životní styl nesedí. A to je v podstatě dobře, každému z nás vyhovuje něco jiného. Znám spoustu lidí, kteří by městský život nevyměnili, vyhovuje jim, že všechno je blízko, kdykoliv si zajdou do kavárny posedět, vyrazit do kina či za uměním.
Je to na každém z nás, nám se po mnoha letech strávených v Praze náš život nelíbil. Necítili jsme se tady dobře a po narození miminka se to zlomilo nejvíce. Cestování s kočárkem hromadnou dopravu, chození na přeplněná hřiště či chodit po znečištěných chodnících nebylo vůbec pro mne. Já jako vesnické dítě jsem takové dětství pro mou dceru nechtěla. Postupně jak roste, chodí a vnímá vše kolem sebe, sem pocítila, že městský život není ani pro ni.

A tak pomalu začínalo jaro a my jsme si ani jeden z našich 3 favoritů nevybrali. Pamatuji si moment, kdy jsme byli v Hornbachu a lidé žačali nakupovat věci na zahradu a jezdit na chatičky a tak jsme si povzdechli a záviděli jim, že my ještě nic kupovat nemůžeme...
Ale najednou přišel květen a prostě jsme se opět ocitli v Lebedíně. Na místě, kde jsme byli v sychravé zimě a od té doby ne, mezitím nás zaujali jiná místa, ale vypadalo to tady jinak, všechno bylo najednou zelené a naskytla se možnost to tady vzít, stálo nás to dlouhé debaty, spoustu času a možná jsme už opravdu něco chtěli mít po těch letech hledání, že jsme to vzali.




1 komentář

  1. If the payout channel had stuffed up, the 퍼스트카지노 payout grew to become more generous; if practically empty, the payout grew to become much less so . With microprocessors now ubiquitous, the computers inside fashionable slot machines enable manufacturers to assign a different probability to every image on every reel. To the player, it might appear that a successful image was "so shut", whereas actually the probability is much decrease.

    OdpovědětVymazat

LEBEDÍN. Theme by STS.